Over digitale horloges

Allereerste digitale horloge werd gemaakt in 1890!

 

Hieronder vindt u veel informatie over Het digitale horloge.

Het digitale horloge bestaat inmiddels al 120 jaar; ver voordat de eerste bekende merken op de markt kwamen.

Computers waren er nog niet (als je een Microsoft bestelde, kreeg je een klein poetsdoekje) en Alexander Bell had nog maar net de telefoon uitgevonden. Ook polshorloges waren er nog niet (die werden pas zo'n 30 jaar later populair tijdens de eerste wereldoorlog).


De meeste mensen verstaan onder een digitaal horloge iets heel anders dan de horlogeliefhebbers. Ze bedoelen eigenlijk een LCD (Liquid Crystal Display) horloge die vanaf de jaren 80 op de markt kwam. Die zijn inderdaad ook digitaal (net als horloges met een LED display). Maar digitaal slaat niet op LCD maar op de manier van tijdsaanduiding; Een analoog horloge maakt gebruik van een wijzer en een digitaal horloge geeft alleen de tijd weer middels cijfers. Of het een mechanisch horloge is of een batterij aangedreven met quartz uurwerk maakt feitelijk geen verschil (zo zijn er ook analoge horloges gemaakt met een LCD scherm).Cortebert


Het eerste digitale horloge die in meerdere oplages werd geproduceerd was een zakhorloge uit 1890 en werd gemaakt door horlogemaker Joseph Pallweber voor het Zwitserse Cortebert. En omdat batterijen dus nog niet bestonden, waren deze horloges volledig mechanisch. Zoals u zult begrijpen zijn deze eerste digitale horloges bijzonder gewild onder verzamelaars.

 

 

Wat is nou beter leesbaar? Digitaal of analoog?

Dat is nogal persoonlijk. De een zweert bij analoog, de ander heeft weer liever digitaal. Experts beweren dat analoog sneller zou 'lezen'. Wij zijn daar niet zo van overtuigd. Zeker met secondes aflezen vinden wij digitaal gewoon makkelijker. Niet voor niets hebben GSM's, wekkerradio's, stopwatches etc doorgaans een digitale weergave toch? 

© 2016 - 2024 www.digitale-horloges.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel